top of page

Γιατί να πάρω τον σκύλο μου βόλτα;🤔


Γνωρίζετε ότι αν δεν βγάζετε τακτικά το σκυλί σας για βόλτα, υπάρχει πιθανότητα να μειώσετε το προσδόκιμο ζωής του κατά τουλάχιστον ένα χρόνο;


Από την περασμένη Κυριακή μπήκαμε και πάλι σε καθολικό lock-down και όπως και την προηγούμενη φορά, οι περισσότεροι εκμεταλλευτήκαμε τον ελεύθερο χρόνο που αποκτήσαμε για να τον περάσουμε παρέα με το σκυλάκι μας και τι καλύτερο από το μια βόλτα στο πάρκο, στη γειτονιά ή στην εξοχή!

Πάμε να δούμε πρώτα σε τι ωφελεί το κατοικίδιο μας οι συχνές βόλτες και πως να αποφύγουμε την απότομη αλλαγή στην ρουτίνα του σκύλου μας!
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι τα οφέλη της καθημερινής βόλτας για τον σκύλο σας; Πολλοί θεωρούν ότι είναι άδικος κόπος, αφού σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, φάνηκε πως μόνο οι μισοί ιδιοκτήτες σκύλων βγάζουν για βόλτα τον σκύλο τους τουλάχιστο μια φορά την ημέρα. Και την ίδια ώρα επικρατεί η φήμη πως η τοποθέτησή τους στην πίσω αυλή παρέχει αρκετή άσκηση. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

Το συχνό περπάτημα του σκύλου σας είναι αποδεδειγμένα σημαντικό για την υγεία και την ευημερία του.

Ο σκύλος μας έχει ανάγκη την βόλτα, όχι μόνο για να «πάει στην τουαλέτα» αλλά και γιατί το περπάτημα και η αλληλεπίδραση του με τη φύση, τους βοηθά να αισθάνονται λιγότερο άγχος.

Οι συστηματικές βόλτες βελτιώνουν αισθητά την υγεία του πεπτικού συστήματος. Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα ζώα, το περπάτημα προάγει την πέψη, κατά συνέπεια λοιπόν το συστηματικό περπάτημα βοηθάει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος που προκαλούνται από την κατακράτηση ούρων.

Τα σκυλιά που δεν ασκούνται μπορεί γρήγορα να γίνουν παχύσαρκα, κάτι που τελικά θα οδηγήσει σε καρδιαγγειακές και ηπατικές παθήσεις, οστεοαρθρίτιδα και αντίσταση στην ινσουλίνη. Ενώ η έλλειψη άσκησης επηρεάζει αρνητικά και την ψυχική υγεία των σκύλων.

Όταν ένα σκυλάκι δεν έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει νέα σημεία και μυρωδιές, μπορεί να βαρεθεί και όπως γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης, η πλήξη οδηγεί σε καταστροφή. Όταν ένα σκυλάκι βαριέται θα βρει άλλους τρόπους να περάσει το χρόνο του. Θα αρχίσει να μασάει έπιπλα και παπούτσια, μαξιλάρια, ό, τι μπορεί να βρει για να περάσει το χρόνο του, μέχρι και να ξετυλίγει χαρτιά υγείας ή να ψάχνει στα σκουπίδια. Μια λύση είναι οι τακτικοί περίπατοι, το παιχνίδι και η εκπαίδευση, που βοηθούν το σκύλο να εκτονώσει την υπερβολική ενέργεια.Μάλιστα, η συνέπεια στις βόλτες με το σκυλί μας μπορούν να ενισχύσουν τον δεσμό και ταυτόχρονα να μειώσουν τη μοναξιά που νιώθουν. Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με το κατοικίδιο ζώο μας, στη βελτίωση της συμπεριφοράς του και στην αλληλεπίδραση με τον κόσμο γύρω του.

Ωστόσο αν και υπάρχουν πολλά οφέλη από το συχνό περπάτημα, τόσο για τον καλύτερο μας φίλο όσο και για εμάς, όταν τελειώσουν οι τρεις εβδομάδες της καραντίνας και επιστρέψουμε και πάλι στις εργασίες μας, αναπόφευκτα θα μειωθεί ο χρόνος που περνάμε μαζί με το κατοικίδιο μας. Το σκυλάκι μας δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τον λόγο που πλέον δεν περνάμε τόσο χρόνο μαζί και γιατί ξαφνικά σταμάτησαν οι πολύωρες βόλτες!

Και επειδή, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ένα πρόγραμμα και μια ρουτίνα στην καθημερινή βόλτα με τον σκύλο μας, μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και να επιλέξετε ένα μηνιαίο πρόγραμμα dog walking που σας ταιριάζει, ούτως ώστε να μην διακόψετε απότομα την καθημερινότητα του σκύλου σας.

Το link εδώ: https://www.cyprusdogwalking.com/book-online46 views0 comments

ความคิดเห็น


bottom of page